Индекс на музички уметници

 

КОМПОЗИТОРИ                                     

АНДОВСКА, Дарија 

АНДРЕЕВСКА, Јана 

БАКРНЧЕВ, Мајкл

БОГАТИНОВА, Теа

БРАНЃОЛИЦА, Љубомир 

БУЖАРОВСКИ, Димитрије

ВЕЛКОВСКА-ТРАЈАНОВСКА, Валентина

ГАВРИЛОВСКИ, Гоце

ГЛИШИЌ, Живоин

ГОЛАБОВСКИ, Сотир

ДАНАЈЛОСКА, Евдокија

ДАУТОВСКИ, Драган

ДИМУШЕВСКИ, Кокан

ИЛИЕВСКА, Елизабета

ИЛИЕВСКИ, Илија

КОРОЛИОВ, Андреј

КОСТОВ, Кире

КОЏАБАШИЈА, Никола 

ЛУМАНИ, Фатос

МАНЧЕВ, Томе

НАЧЕВСКИ, Горан

НИКОЛОВСКИ-ЃУМАР, Вања

НИКОЛОВ, Владимир

ПАНДЕВСКА, Ана

ПЕЈОВСКИ, Илија

ПЕЈОВСКИ, Александар

ПЕЈОСКА, Катерина

ПЕНОВ, Иван

ПЕТРОВИЌ, Бојана

ПЕТРОВСКИ, Сони

САЗДОВ, Роберт

СВЕТИЕВ, Борис

СИМОНОСКИ, Гоце

СИМУНОСКА, Симона

СПАСОВ, Мирослав

СТОЈКОВ, Стојан

СТОЈКОВСКИ, Драган

ТАИРИ, Вулнет

ТАКОВСКА, Христина

ТЕМКОВ, Дамјан

ТРАЈЧЕВСКИ, Тодор

ТРАНДАФИЛОВСКИ, Михаило

ЦАНЕВ, Благој

ЏАМБАЗОВ, Александар

ШАХОВ, Панде

ШТЕРЈЕВ, Михајло

 

МУЗИКОЛОЗИ                                        

ГРКОВСКА, Тања

ДИМОСКА, Ангелина

ЖАБЕВА-ПАПАЗОВА, Јулијана

ИВАНОВА, Тина

КОЛАРОВСКА-ГМИРЈА, Викторија

КОЛОВСКИ, Марко

ЛЕШКОВА-ЗЕЛЕНКОВСКА, Стефанија

НОВАКОВСКА, Елени

НОЛЧЕВА, Роза

ОРТАКОВ, Бојан

ПРОКОПИЕВА, Дојрана

ТОДОРЧЕВСКА, Јелица

ХАЛИМИ-ЛУМАНИ, Лејла

ХЕНДЕРСОН, Сања

ШУЛАЈКОВСКИ, Мирјана

 

ЕТНОМУЗИКОЛОЗИ                             

ДАУТОВСКИ, Драган

ДИМИТРИЕВСКИ, Александар

ЃОРЃИЕВ, Ѓоко

КОСТИЌ-МАРКОВИЌ, Бранка

МАРКОВИЌ, Младен

ОПЕТЧЕСКА-ТАТАРЧЕВСКА, Ивона

СТОЈКОВА-СЕРАФИМОВСКА, Велика

 

ДИРИГЕНТИ                                             

БАЛАБУРСКИ, Оливер

ДАШИЌ, Ѓургица

ЃОРЃЕСКА, Јасмина

ЕМИНОВИЌ, Иван

ЗАПРОВ, Запро

ЗОРИЌ, Ивица

МУРАТОВСКИ, Фимчо

НИКОЛОВСКИ-ЃУМАР, Вања

НИКОЛОВСКИ-ЃУМАР, Саша

ПОЛИЗОВА-ДИМОВСКА, Летка

ТАТАРЧЕВСКИ, Сашо

ЦАНЕВ, Борјан

ЧАДЛОВСКА, Бисера

 

ФЛЕЈТА                                                     

АНДОНОВСКА, Лина

АРЕВСКИ, Ванчо

БАЧЕВСКА, Катерина

ВЕЛКОВА, Илинка

ЈАКИМОВСКА, Марија

КАМЧЕВА, Биљана

КАТМЕРОВА, Ангелина

МИРОВ, Иванчо

РИСТЕВСКА-СТЕФАНОВСКА, Емилија

СТЕФАНОВСКИ, Александар

СТОЈЧЕСКА, Елена

ТАЛЕВСКИ, Гоце

ТЕВДОСКА, Александра

ТЕМКОВ, Страшо

 

ОБОА                                                        

АТАНАСОВ, Васил

АТАНАСОВ, Томе

АРСОВА, Марина

ДОКУЗОВ, Благој

ЈОСИФОВА-НЕДЕЛКОВСКА, Гордана

КАРАСКАКОВА-ПЕТРУШЕВСКА, Татјана

ЛАЗАРЕВСКИ, Владимир

ЧАНАЧЕВИЌ, Маја

 

КЛАРИНЕТ                                              

АНГЕЛОВ, Здравко

БАКРЕВСКИ, Игор

БАКРЕВСКИ, Марјан

БОЈЧЕВСКИ, Горан

ГРКОВСКИ, Димче

ДИМОВ, Стојан

ДУКОВСКИ, Васко

ЃОРЕВСКИ, Ристо

ИВАНОВ, Игор

КОЛЕВСКИ, Петар

ЛУМАНОВСКИ, Исмаил

ПАВЛОВСКИ, Бранко

ТЕМЕЛКОСКИ, Сашко

ЧЕДОМИРСКИ, Љупчо

ШЕРИФОВ, ШерифФАГОТ                                                      

АПОСТОЛОВ, Даниел

АСОТИЌ, Ќазим

КАРАСКАКОВСКИ, Васко

ЛАЗАРЕВСКИ, Драги

МИЛОШЕВСКИ, Марјан

СТОЈАНОВСКИ, Ванчо

 

САКСОФОН                                             

Димов, Нинослав

 

ХОРНА                                                     

ГОШЕВ, Александар

ЕМИН, Џијан

ЕМИН, Денис

ЈАНЕВ, Горан

КОСТУРСКИ, Слободан

СМИЛЕВСКА, Билјана

СТОЈКОВИЌ, Зоран

СЕКУЛОВСКИ, Мишко

 

ТРУБА                                                       

 

АРМЕНСКИ, Горан

ЗЛАТЕСКИ, Александар

КОЛЕВСКИ, Јордан

КОСОВСКИ, Стојанче

МЛАДЕНОВСКИ, Драган

РИСТОВ, Васе

 

ТРОМБОН                                                 

БЕЛЧОВСКИ, Димче

ДРОБИЦКИ, Владан

ИЛИЕВСКИ, Бранко

ИЛИЕВСКИ, Виктор

НИКОЛОВСКИ, Сашо

РАДИНСКИ, Димчо

РИБАРСКИ, Кирил

 

ТУБА                                                          

ДАВИТКОВСКИ, Маријан

ДАМЈАНОВСКИ, Мицко

 

УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ                       

АЛЕКСОВ, Атанас

БАРБАРОВСКИ, Миле

ВУЧИЌ, Мартин

МИТЕВ, Влатко 

СЕДЕУ, Мојца

СПАСОВСКИ, Зоран

ТРАЈКОВСКИ, Дијана

УЗУНСКИ, Гоце

ЧАДИКОВСКА, Елена

ШУРБЕВСКИ, Филип

 

ХАРМОНИКА                                           

КАРАКУТОВСКА, Зорица

КОЛОВСКИ, Александар

МАДЕВСКИ, Златко 

 

ХАРФА                                                       

СТАНОЈЕВСКА, Весна

ШУКРИ, Мерсиха

 

ПИЈАНО                                                    

АНДРЕЕВСКИ, Круме

АТАНАСОВСКА, Елена

БАДАРОСКИ, Крсте

БАФТИАРИ, Шкељзен

БОЖИНОВСКА, Татјана

ВРШКОВА, Марија

ГАЦЕВА, Ана

ГЕЛЕБЕШЕВ, Глигор

ГЕЛЕБЕШЕВА-КОСТАДИНОВСКА, Катерина

ГЕРАСИМОВСКА, Огненка

ГРАМАТИКОВСКА, Елена

ЃОШЕВСКА, Марија

ЕЛЗЕСЕР, Хајди

ИВАНОВА, Дуња

ИМЕРИ, Дино

КАРОВСКИ, Јован

КАРОВСКИ, Кристијан

КАСТРАТОВИЌ, Маја

КОСТОВСКИ, Дарко

МАКСИМОВСКИ, Марија

МИХАЈЛОВСКИ, Ангеле

МРМЕВСКА, Калина

НАУМОВСКА, Ирина

НИКОЛОВСКА, Маријана

НИКОСКА, Христина

ПАВЛОВСКА, Јана

ПАСКАЛОВ, Никола

ПЕОСКА, Мелани

ПЕОСКИ, Филип

ПОПОВСКА, Маја

ПОТЕВСКА, Емилија

РИБАРСКА-ШПЕРОВИЌ, Милица

РИБАРСКИ, Емил

СВЕТИЕВ, Тодор

СТЕФАНОВСКИ, Валериј

СТОЈАНОВА, Даница

СТОЈАНОВСКА, Маја

ТРАЈЧЕСКА, Јасмина

ТРЕНЧЕВСКА, Марија

ТРПЧЕСКИ, Симон

ЏОРЛЕВА, Татјана

ШОТАРОВСКА, Верица

ШУТЕВСКА-КИРОВСКА, Маја

 

ВИОЛИНА                                                 

АНДОНОВСКА, Билјана

БАКЕВСКИ, Јане

БОГДАНОСКА, Фросина

БОГДАНОСКИ, Костадин

БОГОЕВСКА, Ева

БУРНС, Лејла

ВАСИЛЕВСКА, Наташа

ГИЕВСКА-АНДОНОВСКА, Милена

ГОШЕВА-КОЧАРОВА, Татјана

ГРИВЧЕВСКА, Благородна

ДИМИТРИЕВ, Румен

ДИМЧЕВСКИ, Ѓорги

ДОБРЕВСКА, Лидија

ДИМИТРОВА, Катерина

ДИМИТРОВ, Мартин

ЕМИНОВИЌ, Рамадан

ИЛКОСКИ, Бојан

ЈАНЕВСКА, Андријана

ЈОВЧЕВА-ШУПЛЕВСКА, Весна

КИРОВСКИ, Љубиша

КОНДРАТЕНКО, Анна

КОНДРАТЕНКО, Олег

КОСТОВ, Владимир

КРАПОВСКИ, Александар

КРСТЕВ, Владимир

КУФОЈАНАКИС, Михајло

КУФОЈАНАКИС, Момчило

ЛАЗАРЕВСКИ, Даниел

ЛАМБЕВСКА, Верица

МАЛИНОВСКА, Наташа

МУРАТОВСКИ, Горан

МИТАНОВСКИ, Страшо

НАЗОВА, Лилјана

НИКОСКА, Софија

ПЕРЦАН, Емилијо

ПЕТРОВСКА, Лада

ПОПОВСКИ, Симон

СТОЈАНОВСКА, Сарина

СТОЈКОВСКИ, Мирослав

ТАЛЕВСКА, Елена

ТОДОРОСКА, Милена

ТОДОРОСКИ, Климент

ТРАЈКОВСКА, Пламенка

ТРАЈКОВСКА, Марина

ТРАЈКОВСКИ, Дарко

ТРАНДАФИЛОВСКИ, Михаило

ТОЛЕСКА-ДРАГОМАНСКА Јасмина

ХАЛИТИ, Агрон

ЏАФЕРИ, Џафер

ШЕЌЕРОВА-ЕФРЕМОВА, Маја

 

ВИОЛА                                                     

АПОСТОЛОВ, Томислав

БАЛОВА, Фросина

ВИДЕНОВИЌ, Марко

ВЕЛИЧКОВСКА, Марија

ГАЏА, Дритон

ГРУБИ, Блерим

ЗАЈКОВА, Дубравка

ЗЛАТАНОВА, Софија

ПОПОВСКИ, Миха

СПИРКОСКА, Фана

СТАНКОВСКИ, Боро

СТОЈЧЕСКИ, Александар

ТАЛЕВСКИ, Владимир

ТАЛЕСКИ, Бојан

ТЕОДОСИЕВСКИ, Ѓоко

ИЛИЕВСКИ, Јовица

 

 

ВИОЛОНЧЕЛО                                        

БОГДАНОСКА, Загорка

ГЕОРГИЕВ, Методија

ГОНЕВСКИ, Драган

ИВАНОВСКИ, Марјан

ЈОСИФОВ, Кирил

КОТЕВСКИ, Александар

КРАПОВСКИ, Ристо

КРАПОВСКИ, Паскал

МАЛЕВСКА-ШУПЛЕВСКА, Јана

МИХАЈЛОВСКА, Маја

МИХАЈЛОВСКА, Марија

МИЦЕВА, Елизабета

ПЕЈИЌ, Божидар

ПЕТКОВСКА, Александра

СВЕТИЕВА, Кристина

ТЕОДОСИЕВСКИ, Дејан

 

КОНТРАБАС                                             

АКИМОВСКИ, Димитрије

БЕЈКОВ, Иван

ГАЛАБОВ, Кристијан

ИВАНОВ, Митко

ЛАМБЕВСКИ, Иван

МИТАШЕВ, Игор

ОГНАНОСКИ, Петар

ПЕРУНОВСКИ, Благоја

ПОП ХРИСТОВ, Александар

ЦИНЦИЕВСКИ, Ѓорѓи

 

ГИТАРА                                                     

БАГЕСКИ, Дарко 

СТАНКОВА, Тања

 

СОЛО ПЕЕЊЕ                                          

АНТОВСКИ, Кристијан

АРСЕНСКИ, Михајло

АРСОВА, Милена

БОГОРОМОВА, Гонца

ДУРЛОВСКИ, Ана

ДУРЛОВСКИ, Игор

ЃИНОВСКА-ИЛКОВА, Весна

ЗДРАВКОВА, Ивана

ИЛИОСКА, Маја

ЈОВАНОСКИ, Марјан

ЈОСИФОВ, Биљана

КЕКЕНОВСКА, Гордана

КОРУНОВСКА, Марина

КРСТЕСКА, Ирена

ЛАЗАРОВСКА-ВАСИЛЕВСКИ, Александра

МИЛЕВСКА, Олгица

МИТРОВСКА, Сандра

НАСТЕСКА-ШОТ, Елена

НАЦОСКИ, Благој

НАЧЕВСКИ, Горан

САЗДОВСКИ, Владимир

СТЕФАНОСКИ, Александар

СТОЈАНОВСКИ, Цветан

СТОЕВ Дејан

ТАЛЕВСКА-СПАСОВСКА, Наде

ТРАЈАНОВ, Борис

ЦУЦКОВСКИ, Ѓорги

 

НАРОДНИ ИНСТРУМЕНТИ                   

АРИФОВСКА, Бајса

ДАУТОВСКИ, Драган

ЈАНКОСКИ, Марјан

ЌОСЕВСКИ, Илија

 

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: